Loader

Ψητό χοιρινό στη λαδόκολλα

2016-02-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:40 ω
  • Έτοιμο σε: 1:55 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

21/2/16

Ψητό χοιρινό στη λαδόκολλα για ένα τέλειο Κυριακάτικο δείπνο. Όσο το κρέας θα σιγοψήνεται εμείς θα απολαμβάνουμε τη ζεστασιά του σπιτιού και του καφέ μας. Το κρεμμύδι, το σκόρδο και η φρέσκια ρίγανη μαζί με την Worcestershire sauce θα μελώσουν το χοιρινό που θα το λιώνει σε κάθε μπουκιά.

porkladokolla (1) porkladokolla (6)

Συστατικά

  • 400gr. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκια ρίγανη
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ακουμπάμε 1 φύλλο λαδόκολλας σε ταψί και διασκορπίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη φρέσκια ρίγανη.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε το χοιρινό με μπόλικο αλατοπίπερο και την πάπρικα να πάνε παντού και τα ακουμπάμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά Ραντίζουμε με το λάδι και την Worcestershire sauce και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 1 ½ ώρα.

Βήμα 4

Ανοίγουμε λίγο τη λαδόκολλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190C. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και αν θέλουμε επιπλέον Worcestershire sauce.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *