Πουτανέσκα με γαρίδες
2016-04-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/4/16
Πουτανέσκα με γαρίδες και συγχωρέστε με για τον τίτλο, μέρες που είναι , αλλά η συγκεκριμένη μακαρονάδα λέγεται εδώ και δεκάδες χρόνια. Το σημαντικό είναι πως είναι ένα νηστίσιμο πιάτο αλλά και ένα γευστικό θαύμα.
Συστατικά
- 180-200gr. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 30 γαρίδες προβρασμένες, καθαρισμένες
- 3 φιλέτα αντζούγιας
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 10 ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
- Μια πρέζα ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- Τσίλι πιπεριά, ανάλογα τα γούστα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις αντζούγιες σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τσίλι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για ένα λεπτό.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τα ντοματίνια, τον πελτέ , τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ελάχιστο νερό. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Παράλληλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που έχουμε βάλει να πάρει βράση για 10 λεπτά. Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά στο σκεύος με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τις γαρίδες και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που βράζουν μαζί με τα υγρά τους και άλλο ½- 1 φλιτζάνι ακόμα, με μια τσιμπίδα.
Βήμα 5
Μαγειρεύουμε αφού ανακατέψουμε καλά για άλλα 3-5 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας αν θέλουμε επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.