Quesadilla με λαχανάκια Βρυξελλών και αβοκάντο hummus
2014-04-10- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική, Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
10/4/14
Quesadilla με λαχανάκια Βρυξελλών και αβοκάντο hummus για σνακ ή ελαφρύ γεύμα. Gourmet και τόσο απλό ταυτόχρονα γιατί στο ZannetCooks πριν χορτάσουμε το στομάχι μας, χορταίνουμε το μάτι μας!
Συστατικά
1 μεγάλη τορτίγια
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2/3 του φλιτζανιού λαχανάκια Βρυξελλών ψιλοκομμένα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
Αλατοπίπερο
¼ της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα
½ κουταλιά του γλυκού πικάντικη μουστάρδα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αβοκάντο hummus ή ότι hummus προτιμάμε
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
50gr. φιλέτο καπνιστής πέστροφας ψιλοκομμένο ή αντίστοιχη ποσότητα χαλούμι κομμένο σε κυβάκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ½ λεπτό το κρεμμύδι.Ρίχνουμε τα λαχανάκια, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε με κουτάλα και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρά και προετοιμάζουμε την τορτίγια.
Βήμα 2
Αλείφουμε πρώτα τη μουστάρδα και από πάνω το hummus. Διασκορπίζουμε τα λαχανικά στο μισό κομμάτι της πίτας και πάνω τους την πέστροφα ή το χαλούμι. Την διπλώνουμε στη μέση και την ψήνουμε σε τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι 1 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 3
Την κόβουμε σε 2- 4 τριγωνάκια, ανάλογα τα γούστα και σερβίρουμε αμέσως.