Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο
2017-02-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
15/2/17
Για όσους έχουν την εντύπωση πως η σαλάτα είναι ένα βαρετό πράγμα με μπόλικη πρασινάδα και άνοστο αποτέλεσμα, σήμερα έχω την απάντηση. Πρόκειται για μια πολυσαλάτα που καταναλώνεται άνετα σαν κύριο γεύμα. Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο για ότι πιο ελαφρύ και εύγεστο έχετε δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό. Προσωπικά κάτι τέτοια πιάτα, τα αγαπώ πολύ!
Συστατικά
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο basmati
1 ½ φλιτζάνια κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι καρότο τριμμένο
½ φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Σουσάμι για το σερβίρισμα
Για το dressing πορτοκαλιού:
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 1-2 πορτοκάλια
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 ½ κουταλιά της σούπας soya sauce
1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
Αλατοπίπερο
¼ του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 2-3 ημέρες, εκτός ψυγείου.
Βήμα 2
Βάζουμε σε πιατέλα ή βαθύ πιάτο τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε πριν ή αφού περιχύσουμε με το dressing.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως. εναλλακτικά φυλάμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και περιχύνουμε με το dressing, αφού το ανακατέψουμε ελαφρά, λίγο πριν σερβίρουμε.