Loader

Ρολό κιμά με μήλα και καρότα

2016-12-14
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

21/12/16

Ρολό κιμά με μήλα και καρότα για όσους βαρέθηκαν το κλασικό μπιφτέκι αλλά και το κλασικό ρολό με το βραστό αυγό μέσα. Επιπλέον λόγω γιορτών, θέλουμε να σερβίρουμε κάτι εντυπωσιακό και διαφορετικό που να μην είναι όμως και ακριβό. Αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά γαλοπούλας, μιας και το κρέας της είναι πιο δημοφιλές αυτές τις μέρες.

applemeat-1 applemeat-3

Συστατικά  

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 μήλο

2 καρότα

1 μικρό κρεμμύδι

1 μεγάλο αυγό

½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη

½ κουταλιά του γλυκού κάρυ

½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη

Αλατοπίπερο

Για την επικάλυψη:

¼ του φλιτζανιού κέτσαπ

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

1κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Τρίβουμε το καρότο, το μήλο και το κρεμμύδι ή τα βάζουμε στο multi. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν.

Βήμα 2

Απλώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Ανακατεύουμε τα υλικά για την επικάλυψη και απλώνουμε πάνω στο μείγμα κιμά.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά ως 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής ή συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *