Rustic χειμωνιάτικα ψητά λαχανικά
2014-01-31- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
31/01/14
Rustic χειμωνιάτικα ψητά λαχανικά με δυο μεγάλα πλεονεκτήματα. Πρώτον τα κάνεις σήμερα Παρασκευή,τέλος της εβδομάδας με ότι λαχανικά έχουν μείνει και δεύτερον έχεις ένα πλούσιο κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σου μετά από μια ή περισσότερες κουραστικές μέρες δουλειάς και υποχρεώσεων. Μαζί με ένα λευκό ποτήρι παγωμένο κρασί, είναι σίγουρο, πως θα γίνεται λάτρεις της rustic κουζίνας του cookmania.
Συστατικά
- 1 μικρή γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια
- 2 μικρά καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι φουντάκια από μπρόκολο
- ½ πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
- ½ φλιτζάνι φινόκιο ψιλοκομμένο
- 3-4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 ½ κουταλιά της σούπας αμυγδαλόψιχα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ηλιόσπορος ψίχα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε άνετο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τον ηλίοσπορο και ραντίζουμε με το λάδι.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 40-50 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει 2 λεπτά εκτός φούρνου και σερβίρουμε τα λαχανικά ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. *Την επόμενη μέρα, αν μείνει, το φαγάκι γίνεται ακόμα πιο «οικείο» (rustic)και το απολαμβάνουμε πάνω σε χοντροκομμένη ρόκα, με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.