Salsa με νεκταρίνια και αγγούρι
2014-09-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική, Μεξικάνικη
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
3/9/14
Salsa με νεκταρίνια και αγγούρι. Έχουμε μιλήσει ποτέ για την salsa; Όχι τον χορό. Την πικάντικη μεξικάνικη σαλτσούλα; Νομίζω πως όχι και μάλλον ήρθε η ώρα. Η salsa είναι η επόμενη μεγάλη μου αγάπη μετά το pesto. Η βάση της, κλασικά είναι η ντομάτα αλλά η ποικιλία που μπορούμε να βρούμε σε συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών, μαζί, είναι άπειρες. Όρεξη να έχουμε. Στο ZannetCooks, θα πειραματιστούμε σε καυτερές ή πολύ πικάντικες εκδοχές της και όχι μόνο. Ησημερινή παραλλαγή είναι μόνο η αρχή.
Συστατικά
- 2 νεκταρίνια 2 νεκταρίνια
- 1 μέτριο αγγούρι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Χυμό από 1 lime
- Τσίλι σκόνη, κατά βούληση
- Αλατοπίπερο και ελαιόλαδο , κατά βούληση (προαιρετικά)
- Κρέμα balsamico για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τα νεκταρίνια, το αγγούρι, την πιπεριά και τα κρεμμύδια σε κυβάκια ή όσο ψιλοκομμένα θέλουμε και τα ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, το τσίλι και το χυμό lime. Τα φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βήμα 2
Σερβίρουμε ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο λάδι και κρέμα balsamico και πασπαλίζοντας με αλατοπίπερο, κατά βούληση. Τρώμε τη salsa με ψητό κρέας ή ψάρι ή σαν συνοδευτικο chips και tortillas, αλλά και κατευθείαν με το κουτάλι.