Salsa με πεπόνι και αγγούρι
2014-09-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
7/9/14
Salsa με πεπόνι και αγγούρι κι όσο αν σας φανεί παράδοξο για τα ελληνικά δεδομένα είναι από τα πιο συνοδευτικά για ψάρι. Προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτός ο συνδυασμός αλλά σαν κάθε άλλη κλασική salsa μπορούμε να τη σερβίρουμε με nachos ή chips. Επιπλέον είναι από μόνη της ένα πολύ ελαφρύ βραδινό γεύμα, αντί του σκέτου πεπονιού, όχι μόνο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά για όποιον αγαπάει το πεπόνι σε όλες τις εκδοχές του.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 3-4 mini καλαμπόκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Τσίλι σκόνη, ανάλογα τα γούστα
- Χυμό από ½ Lime
- Χοντροτριμμένο αλάτι (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως.
Βήμα 2
Αν έχουμε χρόνο το ετοιμάζουμε από νωρίς και το αφήνουμε στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.