Salsa με ροδάκινα
2014-09-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
17/9/14
Salsa με ροδάκινα γιατί όπως σας ανέφερα πρόσφατα η ωμή αυτή σάλτσα – salsa– είναι η επόμενη μεγάλη αγάπη μου μετά το pesto. Τα καλοκαιρινά και ελαφρώς φθινοπωρινά φρούτα αναδεικνύουν έντονα τη δροσερή γεύση του συγκεκριμένου πιάτου, οπότε επωφελούμαστε όσο τα βρίσκουμε ακόμα στην αγορά. Για το χειμώνα, όλο και κάτι θα σκεφτούμε!
Συστατικά
- 1 ντομάτα
- 1 ροδάκινο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 ½ κουταλιά της σούπας blueberries αποξηραμένα ή φρέσκα
- Χυμό από ένα lime
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- Τσίλι σκόνη, κατά βούληση
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε σε κυβάκια τη ντομάτα και το ροδάκινο.
Βήμα 2
Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα φρέσκα κρεμμύδια, τον μαϊντανό , τα blueberries και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά, να ενωθούν οι γέυσεις.
Βήμα 3
Σερβίρουμε με ψημένες τορτίγες, nachos ή όπως μας αρέσει. Αν θέλουμε μπορούμε να ραντίσουμε με λίγο λάδι και να πασπαλίσουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και να το σερβίρουμε σαν συνοδευτικό ψαριού ή ψητού φιλέτου από κρέας της αρεσκείας μας.