Sauce αβοκάντο με μέλι και γιαούρτι
2015-09-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
3/9/15
Χωρίς υπερβολές η Sauce αβοκάντο με μέλι και γιαούρτι που σας παρουσιάζω ήταν στο top 10 γευστικών προτιμήσεων αυτού του καλοκαιριού. Και συνεχίζει ακάθεκτη, δοκιμάστε την άμεσα.
Συστατικά
- ½ αβοκάντο
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- ¼ του φλιτζανιού νερό (αν θέλουμε να το κάνουμε ρευστό dressing)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά (εκτός από το νερό)και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Συμπληρώνουμε το νερό αν θέλουμε ένα πιο ρευστό dressing και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Βήμα 2
Το φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 2-3 ημέρες.
Βήμα 3
Το σερβίρουμε σαν dip με διάφορα λαχανικά, σαν sauce πάνω σε ψητό κοτόπουλο αλλά και κρύα ζυμαρικά και σαν dressing για να εμπλουτίσουμε τη γεύση σε απλές σαλάτες.