Sauce γιαουρτιού για όλες τις χρήσεις
2014-07-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(4.2 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
29/7/14
Sauce γιαουρτιού για όλες τις χρήσεις. Δροσερό γιαουρτάκι παντού, αυτό το καλοκαίρι. Σε ζυμαρικά, ρύζι, λαχανικά και ότι συνδυασμούς βάζει ή δεν έχει βάλει ακόμα ο νους σας. Εμείς είμαστε εδώ για να σας δίνουμε καθημερινά έμπνευση για νέες δημιουργίες, με φρέσκα και καθαρά υλικά, αλλά και υγιεινές- θρεπτικές λύσεις που θα σας χορταίνουν χωρίς να σας βαραίνουν.
Συστατικά
- 200gr. Γιαούρτι λευκό της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα 2%)
- ¼ του φλιτζανιού μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα της επιλογής μας
- 1-2 κουταλιές του γλυκού ξύδι λευκό
- ½ κουταλιά του γλυκού εστραγκόν ξερό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο κατά βούληση
- 1 κουταλιά της σούπας νερό*
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε αν θέλουμε κάποιο άλλο μυρωδικό της επιλογής μας. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 4-5 ημέρες. *Νερό συμπληρώνουμε λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα πόσο αραιό ή πηχτό θέλουμε το μείγμα, ανάλογα το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε και ανάλογα τη χρήση που το θέλουμε (dressing , dip κ.λ.π.)