Sauce καραμέλας με 3 υλικά
2015-10-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
1/10/15
Sauce καραμέλας με 3 υλικά για να συνοδεύσετε τα cakes, τα cupcakes, τα cookies, το παγωτό, τα φρούτα και τόσο άλλα πράγματα. Σπιτική και πανεύκολη.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 7 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να κολλήσει περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί με τη ζάχαρη, για 3-4 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βράζουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Την αφήνουμε να κρυώσει και την μεταφέρουμε σε βάζο για να φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.