Loader

Sauce καραμέλας με 3 υλικά

2015-10-01
  • Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

1/10/15

Sauce καραμέλας με 3 υλικά για να συνοδεύσετε τα cakes, τα cupcakes, τα cookies, το παγωτό, τα φρούτα και τόσο άλλα πράγματα. Σπιτική και πανεύκολη.

caramelsauce (1) caramelsauce (2)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 7 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να κολλήσει περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί με τη ζάχαρη, για 3-4 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βράζουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Την αφήνουμε να κρυώσει και την μεταφέρουμε σε βάζο για να φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *