Scrambled eggs με φασόλια
2015-03-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
5/3/15
Scrambled eggs με φασόλια σερβίρουμε σήμερα, δηλαδή τα γνωστά μας αυγά στραπατσάδα σε μια πιο χειμερινή εκτέλεση.
Συστατικά
- 2 αυγά
- 4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 πιπεριά ψητή ψιλοκομμένη
- ¼ του φλιτζανιού φασολάδα που έμεινε, χωρίς πολλά υγρά
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Τσίλι σκόνη, κατά βούληση (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τσίλι.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα φασόλια και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχόμενα για 1-2 λεπτά, ανάλογα πόσο ψημένα θέλουμε τα αυγά μας.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να διασκορπίσουμε λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια πάνω στα αυγά και λίγα nachos ή ψημένες τορτίγιες, τριγύρω.