Loader

Σησαμένια μπισκότα με ταχίνι και βρώμη

2017-01-31
  • Ποσότητα: 24 μεγάλα τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 12λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 18λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

1/2/17

Αν θέλετε το ιδανικό σνακ για τον απογευματινό σας καφέ, που να είναι γλυκό αλλά να μην γλυκίζει τόσο πολύ που να σας χαλάει τη γεύση του καφέ, σας έχω την απόλυτη συνταγή. Σησαμένια μπισκότα με ταχίνι και βρώμη, όλα σε ένα μπολ για να μην χάνουμε και πολύτιμο χρόνο.

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι της προτίμησης σας (άσπρο, μαύρο κ.λ.π)
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1/3 του φλιτζανιού μαυροσούσαμο
  • 1/3 του φλιτζανιού σουσάμι
  • 1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2/3 του φλιτζανιού ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/3 του φλιτζανιού σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
  • ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού σόδα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με καθαρά χέρια μέχρι να αποκτήσουμε ένα εύπλαστο, ομοιόμορφο και υγρό μείγμα.

Βήμα 2

Με το κουτάλι του παγωτού παίρνουμε την αντίστοιχη ποσότητα και την ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα, ακουμπώντας τα μπισκότα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Αν το κουτάλι του παγωτού σας είναι μικρό μέγεθος, θα βγουν παραπάνω μπισκότα.

Βήμα 3

Πιέζουμε κάθε μπισκότο, ελαφρά με τα δάχτυλα, να πλατύνει.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 16-18 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε. Φυλάμε όσα περισσέψουν σε αεροστεγές μπολ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *