Σκεπαστή πικάντικη φέτα
2017-03-16- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
16/3/17
Σκεπαστή πικάντικη φέτα για το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχετε φάει τελευταία. Σηκώνει πολύ μπύρα ή κρασί είναι η αλήθειά. Οπότε εφοδιαστείτε τα ανάλογα. Εγώ που δεν πίνω και πολύ αλκοόλ, ήπια τόνους νερό αλλά άξιζε τον κόπο.
Συστατικά
- 200gr.φέτα σκληρή κομμάτι
- 6 λιαστές ντομάτες κομμένες
- ¼ του φλιτζανιού ελιές ροδέλες
- Μπούκοβο
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- 1 μικρό κομμάτι ζύμη πίτσας
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Σουσάμι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε τη φέτα σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και διασκορπίζουμε από πάνω τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες , το μπούκοβο και λίγη ρίγανη.
Βήμα 2
Σκεπάζουμε με τη ζύμη και την αλείφουμε με λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Βήμα 3
Σερβίρουμε αμέσως από το σκεύος, κόβοντας και βουτώντας κομμάτια ζύμης μέσα στο μείγμα φέτας.