Loader

Soft cookies με σταγόνες σοκολάτας

2015-10-18
  • Ποσότητα: 16-17 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

23/10/15

Soft cookies με σταγόνες σοκολάτας, όπως πάντα επιτυχημένα κατά το πλήθος του κόσμου που το δοκίμασε εκτός από τον καλό μου. Είναι σχεδόν flat αλλά αφράτο εσωτερικά, μαλακό στο κέντρο,πιο τραγανό στα άκρα.

bestsoftcook (1) bestsoftcook (4)

Συστατικά

  • 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλιά του γλυκού σόδα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ¾ του φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε 40 δευτερόλεπτα το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τα2 είδη ζάχαρης. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια.

Βήμα 2

Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα που να μην κολλάει στα χέρια.

Βήμα 3

Παίρνουμε με το ειδικό κουτάλι του παγωτού, ποσότητα από το μείγμα και το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε μικρή απόσταση το ένα με το άλλο.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 9-11 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγή συσκευασία για να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες φρέσκα ή ακόμα και στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *