Loader

Stir fry λαχανοσαλάτα με αυγά

2014-05-12
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

13/5/14

Ξεφεύγουμε από τις κλασικές σαλάτες με λάχανο και την κάνουμε stir fry, χωρίς την απαραίτητη χρήση του κινέζικου wok αλλά σε ένα κλασικό αντικολλητικό τηγάνι.Stir fry λαχανοσαλάτα με αυγά, μια γρήγορη λύση όχι μόνο για σαλάτα αλλά και για ελαφρύ γεύμα. Τρώγεται ζεστή ή κρύα και μπορείτε να την βάλετε σε ταπεράκι για τη δουλειά.

egglaxanosalata (1) egglaxanosalata (7)

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • Χυμό από 1 lime
  • Μπούκοβο ή τσίλι σκόνη, κατά βούληση
  • 2-3 αυγά βραστά
  • Soya sauce cream, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε wok ή βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το λάχανο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και lime , δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε σε βαθύ πιάτο ή πιατέλα, διασκορπίζουμε τα αυγά, κομμένα όπως προτιμάμε, ραντίζουμε με λίγο εξτρά λάδι και τη soya, αν την χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *