Stromboli με σπανάκι μανιτάρια και βασιλικό
2013-06-18- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Tips: *Stromboli είναι ένα είδος πίτας γεμισμένης με τυριά, κυρίως μοτσαρέλα, αλλαντικά ή λαχανικά. Γίνεται ουσιαστικά με ένα κομμάτι από ζύμη πίτσας που περίσσεψε και με ότι υλικά θα βάζαμε σε μια κανονική πίτσα.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1κ.σ.μαγιά ξερή (βρήκα πρόσφατα μια που δεν χρειάζεται να την διαλύσουμε σε υγρό)
1φλ.χλιαρό νερό
Μια πρέζα ζάχαρη
1κ.γλ.αλάτι-γεμάτη
3φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.σ.λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
300γρ.σπανάκι φρέσκο κομμένο με τα χέρια
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλατοπίπερο
1κ.σ.βασιλικός ξερός
1αυγό για το ψήσιμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Την αφήνουμε εκεί για μια ώρα περίπου. Κατόπιν την μοιράζουμε στα 2 και σε καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 2 μεγάλα στρογγυλά φύλλα, μεσαίου πάχους. Αν θέλουμε μπορούμε το δεύτερο μισό το φυλάμε σε μεμβράνη στην κατάψυξη για κάποια άλλη φορά. Διασκορπίζουμε πάνω στο ανοιχτό φύλλο το τυρί και στη συνέχεια το σπανάκι, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Το κάνουμε κύλινδρο προσεχτικά και κλείνουμε τις άκρες προς τα κάτω. Το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για ω30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.