Θράψαλα γεμιστά με λαχανικά
2016-03-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:25 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
11/3/16
Θράψαλα γεμιστά με λαχανικά μια από τις προτάσεις μας για το τραπέζι της Σαρακοστής, αλλά όχι μόνο. Ένα πιάτο νηστήσιμο και όχι τόσο δύσκολο όπως ίσως πιστεύετε, δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες γέμισα και λίγες πιπεριές με όσο μείγμα περίσσεψε κάτι που σας προτείνω ανεπιφύλακτα.
Συστατικά
- 4-5 θράψαλα
- 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και ψιλοκομμένη
- 2 μεγάλα καρότα βρασμένα και ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- Αλατοπίπερο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα
Οδηγίες
Βήμα 1
Αφαιρούμε τα πλοκάμια από τα θράψαλα, τα ψιλοκόβουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Πιέζουμε με πιρούνι ή το εργαλείο για πουρέ να λιώσουν ελαφρά τα υλικά μας.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε 7-10 λεπτά,Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Γεμίζουμε με αυτό τα θράψαλα και τα ακουμπάμε σε ένα ταψάκι.
Βήμα 5
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για τουλάχιστον 1 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά από το ταψί.
Βήμα 6
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με σαλάτα εποχής ή ότι άλλο μας αρέσει.