Tacos με κολοκύθα και αυγό
2014-11-17- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
17/11/14
Tacos με κολοκύθα και αυγό. Ένα πολύ συνηθισμένος συνδυασμός για tacos, κυρίως για πρωινό γεύμα, όπως έχω διαπιστώσει από αυτή τη μίνι έρευνα μου, σε μαγειρικές ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα στη Μεξικάνικη. Εσείς , αν δεν το φάτε για πρωινό, μιας και τέτοια πλούσια γεύματα δεν τα πολυσυνηθίζουμε πιστεύω στην Ελλάδα, σερβίρετε το σίγουρα για γεύμα κάποιας άλλης ώρας (μεσημέρι- βράδυ ) ή ακόμα και για το γραφείο.
Συστατικά
- 4 τοτίγιες για tacos ( tacos shells)
- 2 αυγά, βραστά κομμένα σε λεπτές φέτες ή όπως μας αρέσει
- 2 φλιτζάνια ψίχα κολοκύθας κομμένη σε κυβάκια
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Αλατοπίπερο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές, κομμένες σε ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- ελαιόλαδο
- ½ αβοκάντο
- 80gr. Γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε την κολοκύθα και την πιπεριά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Τα αφήνουμε στη άκρη και ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, να γυαλίσει και ρίχνουμε το μείγμα κολοκύθας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από το μάτι.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τις ελιές και αν θέλουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την ψίχα από το αβοκάντο μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ή πάπρικα.
Βήμα 4
Γεμίζουμε με το τελικό μείγμα κολοκύθας τα tacos και μοιράζουμε στην κορυφή τους, τα αυγό. Απλώνουμε την κρέμα αβοκάντο και σερβίρουμε αμέσως ή ζεσταίνουμε πολύ λίγο τα γεμιστά tacos, πριν προσθέσουμε τα αυγά και την κρέμα.