Tacos με μαρινάτη πέρκα και κρέμα horseradish
2014-11-17- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
20/11/14
Tacos με μαρινάτη πέρκα και κρέμα horseradish σερβίρουμε σήμερα. Τραγανή πίτα, αρωματικό ψάρι και πικάντικη κρέμα, για ένα εντυπωσιακό γεύμα, καλύτερο κι από όσα έχετε φάει σε μαγαζιά με αντίστοιχες κουζίνες, εδώ και πολύ καιρό.
Συστατικά
Για το ψάρι:
400gr. Φιλέτο πέρκας ή ότι φιλέτο ψαριού προτιμάμε, κομμένα σε 4 ή 8 κομμάτια
Χυμό από 1 lime
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη
Αλατοπίπερο
¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
Για την κρέμα horseradish:
100gr. Γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού έτοιμη σάλτσα horseradish
Ξύσμα και χυμό από ½ lime
¼ της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα
Αλάτι
Για τα tacos:
4 πιτάκια για tacos
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
Χυμό από ½ lime
Μια πρέζα τσίλι σκόνη ή όσο μας αρέσει
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το ψάρι: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι σε ένα μπολ και ετοιμάζουμε μια μαρινάδα. Περιχύνουμε με αυτή το ψάρι και το φυλάμε καλυμμένο για 30-40 λεπτά στο ψυγείο.
Βήμα 2
Ψήνουμε το ψάρι σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα , σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γυρίζουν εύκολα με το πιρούνι, χωρίς να κολλάνε στο σκεύος.
Βήμα 3
Για την κρέμα horseradish: Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα και την φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 4
Για τα tacos: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα πιτάκια σε ένα μπολ. Μοιράζουμε το μείγμα στα tacos, αφού τα ζεστάνουμε ελαφρά και ακουμπάμε από 1-2 φιλετάκια ψαριού στη μέση.
Βήμα 5
Διακοσμούμε με την κρέμα horseradish και τα σερβίρουμε σκέτα ή πάνω σε πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.