Loader

Tacos με μελιτζάνα και μοσχαρίσια μπριζόλα

2014-02-22
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 8
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

8 έχουν βαθμολογήσει

22/4/14

Όπως καταλάβατε, αυτή την εβδομάδα με έχει πιάσει μια μανία για αυτή την εκλεκτή λεπτή πιτούλα που λέγεται τορτίγια. Την έχω δοκιμάσει σε ότι παραλλαγή μπορείτε να φανταστείτε μέχρι να καταλήξω στις συνταγές που θα σας παρουσιάσω με το συγκεκριμένο υλικό, τόσο που αρχίζω να νιώθω μεξικάνα, χωρίς το sorbero μου! Tacos με μελιτζάνα και μοσχαρίσια μπριζόλα για το τραπέζι μας σήμερα αλλά και γιατί όχι για έναν αποκριάτικο μπουφέ, αφού στο ZannetCooks είμαστε πάντα στο κλίμα των ημερών.

eggplantbeeftacos (5)

Συστατικά

  • 4 τορτίγιες μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλες
  • 250gr. Μοσχαρίσια μπριζόλα που έμεινε, κομμένη σε κομμάτια (pulled) ή οποιοδήποτε ψιλοκομμένο ψαχνό από μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 ½ φλιτζάνια φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα (καπνιστή, αν έχουμε) και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας balsamic cream ή κοινό ξύδι μπαλσάμικο
  • 100gr. Γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψίχα ηλιόσπορου

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε την μελιτζάνα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας νερό.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το κομματιασμένο κρέας, το μέλι και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 3

Αφήνουμε να σταθεί λίγο και να μαζέψει τα υγρά του πάνω στο μάτι και μοιράζουμε πάνω στις τορτίγιες. Τα ακουμπάμε σε πιάτα σερβιρίσματος μαζί με γιαούρτι και διασκορπίζοντας από πάνω τον ηλιόσπορο και πασπαλίζοντας με πάπρικα, ανάλογα τα γούστα.

eggplantbeeftacos (6)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *