Tacos με μοσχάρι σε σάλτσα ροδιού στο slow cooker
2014-11-17- Κουζίνα: Ελληνική, Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 6:20 ω
- Έτοιμο σε: 6:35 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
23/11/14
Tacos με μοσχάρι σε σάλτσα ροδιού στο slow cooker σερβίρουμε σήμερα. Εξίσου όμως θα τα σερβίρετε κι εσείς, όχι μόνο με τορτίγιες αλλά και ένα λευκό ρύζι για γρήγορη gourme-δια.
Συστατικά
- 4-6 πίτες τορτίγιες ή tacos shells
- Περίπου ½ κιλό μοσχαρίσια φιλετάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1/3 του φλιτζανιού ξερά cranberries
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
- Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι χυμός ρόδι
- Σπόρια ροδιού, ψιλοκομμένα chives ή φρέσκα κρεμμύδια, μαρούλι ψιλοκομμένο, φέτες ντομάτας ή ότι άλλο προτιμάμε για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρέας και περιχύνουμε με το χυμό ροδιού και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και το καγιέν και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε στον κάδο του slow cooker.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε για 6 ώρες στο high.
Βήμα 3
Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κρέας, μόλις είναι έτοιμο και το ακουμπάμε σε ένα πιάτο για να το λιανίσουμε με καθαρά χέρια.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε κατσαρολάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα
Βήμα 5
Για να σερβίρουμε ,ζεσταίνουμε , τις πίτες για τορτίγια και μοιράζουμε στο κέντρο τους το κρέας, συμπληρώνουμε διάφορα από τα προτεινόμενα υλικά και περιχύνουμε με μια κουταλιά από τη σάλτσα.