Loader

Tapenade ελιάς με αντζούγιες και κάππαρη

2015-04-26
  • Ποσότητα: 1/2 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/4/15

Tapenade ελιάς με αντζούγιες και κάππαρη για ένα πικάντικο άλειμμα ή ντιπ που θα συνοδεύσει τα ποτάκια μας στην αυλή ή το μπαλκόνι, στα γλυκά ανοιξιάτικα βράδια.

tapenadeanchovie (2)

Συστατικά

  • ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 2-3 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Χυμός 1 λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.

Βήμα 2

Διατηρούμε το tapenade στο ψυγείο, σε βάζο με καπάκι, συμπληρώνοντας λίγο ακόμα ελαιόλαδο να καλυφθεί η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *