Loader

Tapenade ελιάς με αντζούγιες και ξερά σύκα

2015-04-26
  • Ποσότητα: 1/2 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

28/4/15

Tapenade ελιάς με αντζούγιες και ξερά σύκα. Όπως είναι ολοφάνερο μας ενθουσίασε η γεύση της ελιάς με την αντζούγια και είπαμε να το εξελίξουμε.

Συστατικά

  • ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές ,χωρίς κουκούτσι
  • 2-3 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς τη φύτρα
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε την κάππαρη και τις ελιές για ½ ώρα σε νεράκι, να φύγει η πολύ αλμύρα. Τα μεταφέρουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ελαφρά να ενωθεί καλά το μείγμα.

Βήμα 2

Το τοποθετούμε σε σκεύος ή βάζο με καπάκι, καλύπτοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο την επιφάνεια. Διατηρείται στο ψυγείο ως και 10 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *