Tapenade ελιάς με αντζούγιες και ξερά σύκα
2015-04-26- Ποσότητα: 1/2 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
28/4/15
Tapenade ελιάς με αντζούγιες και ξερά σύκα. Όπως είναι ολοφάνερο μας ενθουσίασε η γεύση της ελιάς με την αντζούγια και είπαμε να το εξελίξουμε.
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές ,χωρίς κουκούτσι
- 2-3 φιλέτα αντζούγιας
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς τη φύτρα
- Χυμός ½ λεμονιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε την κάππαρη και τις ελιές για ½ ώρα σε νεράκι, να φύγει η πολύ αλμύρα. Τα μεταφέρουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ελαφρά να ενωθεί καλά το μείγμα.
Βήμα 2
Το τοποθετούμε σε σκεύος ή βάζο με καπάκι, καλύπτοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο την επιφάνεια. Διατηρείται στο ψυγείο ως και 10 ημέρες.