Tapenade με ελιές Καλαμών και λιαστές ντομάτες
2015-03-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: για 1 1/2 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
17/3/15
Tapenade με ελιές Καλαμών και λιαστές ντομάτες για να αλείψουμε στο ψωμί ή να ανακατέψουμε με τα ζυμαρικά μας ή όπως αλλιώς προτιμάτε. Νόστιμο, υγιεινό και φτιαγμένο από τα χεράκια μας.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 3 κουταλιές της σούπας κάππαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Το μεταφέρουμε σε βάζο ή μπολ με καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο για άλλες 4-5 ημέρες.