Tapenade πράσινης ελιάς με πιπεριές
2013-10-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
29/10/13
Ελίαση και όχι ηλίαση , ευτυχώς, έχω πάθει τον τελευταίο καιρό. Γενικότερα όταν μου προκύπτει πληθώρα από κάποιο υλικό το εξαντλώ μέχρι τελικής πτώσεως!
Ντομάτες, πιπεριές και διάφορα λαχανικά από το χωρίο, φρούτα- δώρο από κάποιους οικογενειακούς φίλους, ελιές που είχα μαζέψει από το κτήμα του μπαμπά μου κάποια στιγμή και ότι άλλο προκύψει το cookmania είναι εδώ με άπειρες ιδέες και επιλογές για όλα τα γούστα- θέλω να πιστεύω, για όλα!!
Οι συγκεκριμένες ελιές της σημερινής συνταγής, όπως προανέφερα τις είχα μαζέψει από μια εκδρομή στο χωριού του μπαμπά μου, ένα χρόνο πριν. Τις τσακίσαμε, τις πολτοποιήσαμε, τις γεμίσαμε μυρωδικά, τις κάναμε σάλτσες και διάφορα ορεκτικά και γενικά κάναμε ότι μπορούσαμε με αυτό το περίφημο υλικό αλλά και πάλι ανακάλυψα μια σεβαστή ποσότητα στα ντουλάπια της κουζίνας.
Tapenade πράσινης ελιάς λοιπόν ή αλλιώς pesto ελιάς αν προτιμάτε.
Συστατικά
½ φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Χυμό ½ λεμονιού
Αλατοπίπερο
1 φλιτζάνι μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
1 πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς τα σπόρια
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο ή σκληρό αλεύρι
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο ή όσο χρειάζεται να καλύψει καλά το μείγμα
πατέ ελιάς
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi , εκτός από το λάδι και πατάμε το κουμπί 3-4 φορές, ώστε να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα αλλά να μην λιώσουν. Τα μεταφέρουμε σε βάζο αποστειρωμένο με καπάκι και περιχύνουμε από πάνω το λάδι μέχρι να τα καλύψει ή σε ένα μπολ με καπάκι.
Βήμα 2
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο ως και 10 ημέρες. Οι χρήσεις του πολλές.. αρκεί να βάλουμε την φαντασία μας να δουλέψει. Σύντομα στο site μας θα σας παραθέσουμε την ποικιλία χρήσης του σε αντίστοιχο αφιέρωμα. Εν αναμονή λοιπόν!
Προσαρμογή συνταγής :
http://gourmandeinthekitchen.com/2013/braised-glazed-vegetables-with-green-olive-pesto-recipe/