Tapenade ελιάς με αντζούγιες και κάππαρη
2015-04-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1/2 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/4/15
Tapenade ελιάς με αντζούγιες και κάππαρη για ένα πικάντικο άλειμμα ή ντιπ που θα συνοδεύσει τα ποτάκια μας στην αυλή ή το μπαλκόνι, στα γλυκά ανοιξιάτικα βράδια.
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 2-3 φιλέτα αντζούγιας
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Χυμός 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.
Βήμα 2
Διατηρούμε το tapenade στο ψυγείο, σε βάζο με καπάκι, συμπληρώνοντας λίγο ακόμα ελαιόλαδο να καλυφθεί η επιφάνεια.