Tapenade νησιώτικο
2014-03-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 1/2 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
21/3/14
Tapenade νησιώτικο γιατί όλα τα (σχεδόν) υλικά είναι από τις διακοπές του καλοκαιριού που πέρασε. Εν αναμονή του επόμενου, καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Συστατικά
- 1 & ¼ του φλιτζανιού, διάφορες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας κρίταμο τουρσί
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός**
- Χυμός ½ λεμονιού
- 1 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για την συντήρηση*
- αλατοπίπερο κατά βούληση
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο multi και τα χτυπάμε ανάλογα πόσο λείο ή όχι , θέλουμε το μείγμα μας.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας ταυτόχρονα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.Το μεταφέρουμε σε μπολ ή σκεύος με καπάκι αφού απλώσουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και την καλύψουμε με λίγο ακόμα λάδι το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα. *Το λάδι θα δημιουργήσει μια μεμβράνη στο μείγμα μας που θα το διατηρήσει περισσότερες μέρες φρέσκο. ** Μπορούνε να παραλείψουμε τον μαϊντανό που θα αρχίσει να μαραίνεται, ώστε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο όσο θα κρατούσαμε και ένα οποιοδήποτε τουρσί.