Loader

Tapenade νησιώτικο

2014-03-21
  • Ποσότητα: 1 1/2 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

21/3/14

Tapenade νησιώτικο γιατί όλα τα (σχεδόν) υλικά είναι από τις διακοπές του καλοκαιριού που πέρασε. Εν αναμονή του επόμενου, καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

dialextotapenadae (1) dialextotapenadae (4)

 

Συστατικά

  • 1 & ¼ του φλιτζανιού, διάφορες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κρίταμο τουρσί
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός**
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για την συντήρηση*
  • αλατοπίπερο κατά βούληση

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο multi και τα χτυπάμε ανάλογα πόσο λείο ή όχι , θέλουμε το μείγμα μας.

Βήμα 2

Το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας ταυτόχρονα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.Το μεταφέρουμε σε μπολ ή σκεύος με καπάκι αφού απλώσουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και την καλύψουμε με λίγο ακόμα λάδι το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα. *Το λάδι θα δημιουργήσει μια μεμβράνη στο μείγμα μας που θα το διατηρήσει περισσότερες μέρες φρέσκο. ** Μπορούνε να παραλείψουμε τον μαϊντανό που θα αρχίσει να μαραίνεται, ώστε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο όσο θα κρατούσαμε και ένα οποιοδήποτε τουρσί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *