Loader

Ταρτάκια φάβας με γαρίδες πουτανέσκα

2016-04-17
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

19/4/16

Ταρτάκια φάβας με γαρίδες πουτανέσκα για να συνεχίσουμε στο ίδιο πικάντικο κλίμα, μόνο όσο πρόκειται για τη γεύση μας!

tartakifavas (3) tartakifavas (4)

Συστατικά  

1 ½ φλιτζάνι φάβα μαγειρεμένη

½ φλιτζάνι σιμιγδάλι

Αλατοπίπερο

Ελαιόλαδο

Για τις γαρίδες πουτανέσκα:

10 γαρίδες προβρασμένες, ολόκληρες

3 φιλέτα αντζούγιας

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

20 ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

Μια πρέζα ζάχαρη

¼ του φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

Τσίλι πιπεριά, ανάλογα τα γούστα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τις βάσεις ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη φάβα, το σιμιγδάλι, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο. Πλάθουμε να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα το οποίο χωρίζουμε στα 2.

Βήμα 2

Λαδώνουμε 2 στρογγυλά πύλινα σκεύη (όπως αυτό για το γιουβέτσι) και απλώνουμε μέσα τη ζύμη, πιέζοντας να στρωθεί καλά και να ακουμπήσει λίγο στα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250C για 13-16 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε το λάδι ελαφρά και ρίχνουμε τις αντζούγιες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, την κάππαρη, τις ελιές, τη ζάχαρη, και λίγο αλατοπίπερο. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε τις γαρίδες και τη μέντα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σταθεί 10 λεπτά.

Βήμα 5

Μοιράζουμε τη σάλτσα πάνω στα ταρτάκια και σερβίρουμε αμέσως, σκέτα ή συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *