Loader

Tarte tatin με κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  


1φύλλο σφολιάτας
750γρ.κρεμμύδια μικρά κομμένα στη μέση
2κ.σ.βούτυρο
2κ.σ.λάδι
1/2φλ.balsamico
3κ.σ.ζάχαρη καστανή
2κ.σ.θυμάρι
Αλατοπίπερο
150γρ.κατσικίσιο τυρί λιωμένο με το πιρούνι
4κ.σ.γιαούρτι στραγγιστό
1κ.γλ.θυμάρι
1κ.γλ.βασιλικός
1κ.γλ.μαντζουράνα
1κ.γλ.δυόσμος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπωλ το κατσικίσιο τυρί και το γιαούρτι και ρίχνουμε μέσα όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο μέσα σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το balsamico και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις καραμελώσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Τα μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψάκι, όπως είναι όλα από το τηγάνι και τα καλύπτουμε με τη σφολιάτα. Τις άκρες της σφολιάτας που περισσεύει την γυρίζουμε προς τα μέσα να τα κλείσει στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η σφολιάτα. Την βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε τουλάχιστον 20λεπτά στην άκρη να κρυώσει. Την αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε πάνω της κουταλιές από το μείγμα με το κατσικίσιο τυρί που ετοιμάσαμε,για να την σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *