Τηγανιά με ντοματίνια
2013-06-08- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.3 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
1/3/16
Τηγανιά με ντοματίνια στο τραπέζι μας σήμερα πρώτη του μήνα. Μαγειρεμένο σε wok για ζουμερό και τρυφερό αποτέλεσμα θα έχετε σπιτικό φαγητό χωρίς πολύ κόπο. Καλό μήνα σε όλους!
Συστατικά
- 800gr. Χοιρινό κομμένο για τηγανιά
- Αλατοπίπερο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 20 ντοματίνια
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- Χυμός από 2 λεμόνια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το κρέας σε μπόλικο νερό και το ξαφρίζουμε. Το σουρώνουμε και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι στο wok και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σε ½ λεπτό ρίχνουμε το κρέας.
Βήμα 3
Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε 1 ½ φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο σκεύος. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο ,το καγιέν και τη ρίγανη.
Βήμα 4
Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να απορροφήσει τα μισά υγρά.
Βήμα 5
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, με σκεπασμένο το σκεύος για άλλα 10-15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά.
Βήμα 6
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και / ή μπόλικο φρέσκο ψωμί.