Loader

Τυρόπιτα σουφλέ με 3 τυριά

2016-03-13
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

13/3/16

Τυρόπιτα σουφλέ με 3 τυριά και θα γίνει ανάρπαστη. Ιδανικό ορεκτικό ή μεζεδάκι για να παρακολουθήσουμε ταινία ή αγώνα και φυσικά ιδανική για την Κυριακή της Τυρίνης ή Τυροφάγου που γιορτάζουμε σήμερα.

souflecheese (2) souflecheese (6)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 αυγά μεγάλα, χτυπημένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • Σιμιγδάλι ψιλό
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου , τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για να κάνει ωραία κρούστα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *