Τυρόπιτα σουφλέ με 3 τυριά
2016-03-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
13/3/16
Τυρόπιτα σουφλέ με 3 τυριά και θα γίνει ανάρπαστη. Ιδανικό ορεκτικό ή μεζεδάκι για να παρακολουθήσουμε ταινία ή αγώνα και φυσικά ιδανική για την Κυριακή της Τυρίνης ή Τυροφάγου που γιορτάζουμε σήμερα.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 αυγά μεγάλα, χτυπημένα
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
- 1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
- 1 ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
- Σιμιγδάλι ψιλό
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου , τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για να κάνει ωραία κρούστα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.