Loader

Τρουφάκια από cookies που έμειναν

2017-03-12
  • Ποσότητα: 25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

12/3/17

Τρουφάκια από cookies που έμειναν το γλυκάκι που σας προτείνω φίλες και φίλοι. Κοινώς, ανοίξατε το πακέτο αλλά τελικά δεν φαγώθηκε και λυπάστε να τα πετάξετε; Εννοείται πως όχι! Γίνονται φανταστικά τρουφάκια με άλλα 3 μόνο υλικά, που θα γίνουν ανάρπαστα. Εγώ έβαλα cookies σοκολάτας, αλλά ότι και να σας έχει μείνει, είναι οκ. Ακόμα και γεμιστά.

Συστατικά

  • 200gr. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 12-15 cookies θρυμματισμένα, στο multi ή με το χέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού, της επιλογής σας
  • 350gr. Κουβερτούρα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα cookies με την κρέμα τυριού και την πραλίνα φουντουκιού. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

Βήμα 2

Πλάθουμε στρογγυλά τρουφάκια, όσο περίπου ένα καρύδι ή όσο μας αρέσουν. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 3

Με τη βοήθεια δυο κουταλιών, βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στη σοκολάτα, να πάει παντού και τα ακουμπάμε σε μπολ ή πιάτο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Βήμα 4

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και κατόπιν σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένα φουντούκια, αμέσως μόλις τα καλύψουμε με τη ζεστή σοκολάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *