Veggie γιορτινά κεφτεδάκια
2013-07-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/2φλ.αλεύρι
1κουτάκι μπύρα
1κ.σ.ρίγανη
1φλ.αρακάς
1πατάτα βρασμένη
1τριμμένο καρότο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
Αλατοπίπερο
Λάδι
Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Εντωμεταξύ βάζουμε το αλεύρι και την μπύρα σε ένα μπολ και σχηματίζουμε ένα χυλό. Στον χυλό αυτό ρίχνουμε το μείγμα του αρακά και την πατάτα αφού την λιώσουμε πρώτα με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα. Τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας ζεστά.