Χαλβαδόπιτα με βρώμη και καραμελωμένα μήλα
2016-04-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
23/4/16
Χαλβαδόπιτα με βρώμη και καραμελωμένα μήλα για νόστιμη και γλυκιά νηστεία. Ένα γλυκό για όλες τις ώρες από το πρωινό γεύμα, συνοδεία του καφέ και έπειτα επιδόρπιο με απίθανη γεύση.
Συστατικά
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 2 ½ φλιτζάνια βρώμη
- ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 200gr. χαλβάς σουσαμένιος
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε τα μήλα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε την κανέλα και τη ζάχαρη.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά να καραμελώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χαλβά θρυμματισμένο και τη βρώμη και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τελείως οι νιφάδες της βρώμης.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλό σκεύος με αποσπώμενα πλαϊνά , ελαφρά λαδωμένο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-18 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια να κρυώσει.