Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα
2017-03-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/3/17
Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα για σήμερα και δεν θα το μετανιώσετε. Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψετε και να σερβίρετε το χταπόδι που θα ενθουσιάσει τους πάντες. Το dressing της σαλάτας γίνεται μαρινάδα για το χταπόδι για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Καλό μήνα σε όλους και μην ξεχάσετε να φορέσετε «Μάρτη»!
Συστατικά
½ κιλό πλοκάμια χταπόδι, περίπου 6 μεγάλα
2 φύλλα δάφνης
Για την πλιγουροσαλάτα:
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
8 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Ψίχα 2 πορτοκαλιών,ψιλοκομμένη
Για το dressing μαρινάδα:
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιά της σούπας balsamico
½ κουταλιά της σούπας μέλι
Αλατοπίπερο
1/3 της κουταλιάς του γλυκού κόλιανδρος ξερός
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το πλιγούρι στο νερό για 30 λεπτά ή μέχρι να το απορροφήσει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing μαρινάδα και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βράζουμε το χταπόδι σε μπόλικο αλατισμένο νερό με τα φύλλα δάφνης για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το 1/3 του dressing. Φυλάμε στην άκρη 30 λεπτά.
Βήμα 3
Περνάμε τα πλοκάμια σε καλαμάκια για σουβλάκια και ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι με τα υπόλοιπα υλικά για την πλιγουροσαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ακουμπάμε τα σουβλάκια χταπόδι από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.