Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο
2017-05-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:45 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
13 έχουν βαθμολογήσει
Αν ψάχνετε ένα καινούργιο, πεντανόστιμο και εύκολο τρόπο να σερβίρετε το αγαπημένο σας χταπόδι μόλις βρήκατε τη συνταγή. Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο με πατάτες και ντοματίνια. Απλά δοκιμάστε το.
Συστατικά
- 1 χταπόδι (1000-1200gr)
- 2 κουταλιές της σούπας balsamico
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 8-10 μέτριες πατάτες με τη φλούδα
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 200gr. Ντοματίνια
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το ακουμπάμε σε μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο μαζί με τις πατάτες. Αν είναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε στα 2 ή στα 4. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε baby πατάτες.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με το λάδι και το balsamico.
Βήμα 3
Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο καλά και ακουμπάμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ½ ώρα περίπου.
Βήμα 4
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 5-10. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.