Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά
2017-03-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
19/3/17
Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά , τόσο εύκολα και απλά που θα την καθιερώσετε. Καλύπτει γευστικά και διατροφικά τις ανάγκες μας και επιπλέον αδειάζει το ψυγείο ή/και τα ντουλάπια μας από ότι λαχανικά έχουμε. Μην φοβάστε λοιπόν τη φακοσαλάτα, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα τα γούστα και τις προμήθειες σας.
Συστατικά
1 φλιτζάνι φακές
2 μέτρια κολοκυθάκια
2-3 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
1 φλιτζάνι ντοματίνια
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για το dressing:
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλατοπίπερο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing πολύ καλά και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Βήμα 3
Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και το κρεμμύδι όπως μας αρέσει. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το καλαμπόκι και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά.
Βήμα 5
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις φακές. Περιχύνουμε με το dressing , ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τρώγεται εξίσου ευχάριστα και κρύα.