Άγρια χόρτα με γαρίδες και ντοματίνια
2014-03-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/3/14
Καθαρά Δευτέρα εν όψει και το ZannetCooks είναι εδώ με δοκιμασμένες συνταγές για τους φίλους και όχι μόνο. Σας προτείνουμε :Άγρια χόρτα με γαρίδες και ντοματίνια μαζί με το ουζάκι σας γιατί παρότι η παράδοση θέλει τα εδέσματα τούτης της μέρας ως επί το πλείστον αμαγείρευτα και τα πιο σύγχρονα πιάτα, έχουν μπει για τα καλά στο καθιερωμένο τραπέζι.
Συστατικά
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια ολόκληρα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 250gr. Γαρίδες καθαρισμένες
- 2 φλιτζάνια διάφορα άγρια χόρτα
- Αλατοπίπερο
- Χυμός λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα ρίχνουμε σε μπόλικο νερό που βράζει για 15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά από το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα ντοματίνια να μαγειρευτούν για 2 λεπτά, μέχρι να «σκάσει» ελαφρά σάρκα τους. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 30 δευτερόλεπτα τις γαρίδες για 4 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα χόρτα, κομμένα με μαχαίρι και μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα και ραντίζοντας με χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι.