Loader

Άγρια χόρτα με γαρίδες και ντοματίνια

2014-03-01
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

1/3/14

Καθαρά Δευτέρα εν όψει και το ZannetCooks είναι εδώ με δοκιμασμένες συνταγές για τους φίλους και όχι μόνο. Σας προτείνουμε :Άγρια χόρτα με γαρίδες και ντοματίνια μαζί με το ουζάκι σας γιατί παρότι η παράδοση θέλει τα εδέσματα τούτης της μέρας  ως επί το πλείστον αμαγείρευτα και τα πιο σύγχρονα πιάτα, έχουν μπει για τα καλά στο καθιερωμένο τραπέζι.

wildgreensprawns (2)

Συστατικά

  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια ολόκληρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 250gr. Γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 φλιτζάνια διάφορα άγρια χόρτα
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμός λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα ρίχνουμε σε μπόλικο νερό που βράζει για 15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά από το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα ντοματίνια να μαγειρευτούν για 2 λεπτά, μέχρι να «σκάσει» ελαφρά σάρκα τους. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 30 δευτερόλεπτα τις γαρίδες για 4 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα χόρτα, κομμένα με μαχαίρι και μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα και ραντίζοντας με χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι.

wildgreensprawns (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *