Αγριόρυζο σαλάτα με ότι έμεινε
2015-08-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
5/8/15
Αγριόρυζο σαλάτα με ότι έμεινε στο σημερινό μενού. Μια εύκολη σαλάτα ή συνοδευτικό που γίνεται σε χρόνο dt και πραγματικά με ότι έχουμε στο ψυγείο και τα ντουλάπια μας. Συμπληρώστε , αφαιρέστε, αλλάξτε υλικά, κάντε ότι θέλετε, γιατί είναι καλοκαίρι και θέλουμε χρόνο για βόλτες και παραλίες.
Συστατικά
- ¾ του φλιτζανιού άγριο ρύζι, βρασμένο
- ½ μήλο κομμένο σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα
- Χυμό από 1 lime
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
- ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας goji berries
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό lime, το λάδι, το μέλι και λίγο αλατοπίπερο. Το φυλάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το dressing που ετοιμάσαμε.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε καλά και φυλάμε στο ψυγείο 30 λεπτά πριν σερβίρουμε. Ιδανικό μαζί με ψητό ψάρι.