Αλμυρά μπισκότα ολικής άλεσης με παρμεζάνα
2015-12-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 8-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
31/12/15
Αλμυρά μπισκότα ολικής άλεσης με παρμεζάνα για νόστιμες μπουκιές κάθε λεπτό. Είναι γιορτές και επιτρέπουμε στον εαυτό μας μια παρασπονδία επιπλέον. Επίσης τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια είναι πολύ ωραία ιδέα για δωράκια σε γυάλινα βαζάκια που θα προσφέρουμε στους καλεσμένους ή σε φίλους που επιθυμούμε, φτιαγμένα με τα χεράκια μας.
Συστατικά
- 200gr. Βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένη
- 100gr. Παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μεγάλο αυγό
- 350gr. Αλεύρι ολικής άλεσης
- Λίγο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος
- 3 κουταλιές της σούπας άσπρο και μαύρο σουσάμι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με το τυρί, τον παπαρουνόσπορο και το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια τριφτή ζύμη σαν τραχανάς.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το αυγό, ελαφρά χτυπημένο και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το πλάσιμο μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 3
Το πλάθουμε σε μακρόστενο ρολό με τη βοήθεια διαφανής μεμβράνης και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια να κολλήσουν παντού. Τυλίγουμε με τη μεμβράνη και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες περίπου 8mm. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά.
Βήμα 5
Αφήνουμε να κρυώσουν και μεταφέρουμε σε πιατέλα ή βάζα για να σερβίρουμε ή να ετοιμάσουμε για δωράκια.