Ανθότυρο σε μαρινάδα μυρωδικών
2015-05-12- Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/5/15
Ανθότυρο σε μαρινάδα μυρωδικών για να έχουμε ένα νόστιμο, υγιεινό και μυρωδάτο τυράκι στο ψυγείο μας ανά πάσα στιγμή.
Συστατικά
300gr. Ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια
Για τη μαρινάδα:
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον αν χρειαστεί για τη συντήρηση
1/3 του φλιτζανιού ξύδι λευκό
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές του γλυκού ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα υλικά για τη μαρινάδα.
Βήμα 2
Βάζουμε τα κυβάκια ανθότυρου σε βάζο με καπάκι και ρίχνουμε το μείγμα της μαρινάδας.
Βήμα 3
Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε ελαφρά. Καλύπτουμε με επιπλέον λάδι όσο να καλύπτονται τα υλικά. Φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες πριν σερβίρουμε με κράκερς ή φρεσκοψημμένο ψωμί.