Loader

Ανοιξιάτικο πιάτο με κριθαράκι και αυγά του Πάσχα

2015-04-19
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

25/4/15

Ανοιξιάτικο πιάτο με κριθαράκι και αυγά του Πάσχα για ένα ελαφρύ γεύμα, χωρίς περισσεύματα.

eggspringdish (5) eggspringdish (6)

Συστατικά  

220gr. Κριθαράκι χονδρό ή μέτριο

250gr. λευκά σπαράγγια καθαρισμένα

6-7 πράσινες γεμιστές ελιές ή ότι ελιές θέλουμε, κομμένες σε φετάκια

6-7 baby καλαμπόκι σε βάζο ή 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας

3 αυγά κομμένα στα 4

2-3 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα

Για το dressing:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 12-15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα κόβουμε στα 3 ή στα 4 και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το κριθαράκι, τις ελιές και το καλαμπόκι.

Βήμα 4

Ραντίζουμε με τα 2/3 του dressing και ακουμπάμε τα αυγά από πάνω. Διασκορπίζουμε τα chives και ραντίζουμε με το υπόλοιπο dressing για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *