Αποδομημένο πέστο κολοκυθιού
2015-01-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
6/1/15
Αποδομημένο πέστο κολοκυθιού, είναι ένα πέστο που εμπεριέχει όλα όσα υλικά θα χρησιμοποιούσαμε στο πέστο μας, χωρίς να χρειαστεί να το πολτοποιήσουμε.
Συστατικά
- 2 μεγάλα κολοκύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
- 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
- 1/3 του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα, χοντροτριμμένη
- Χυμό ½ λεμονιού
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
- Αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χοντροτρίβουμε τα κολοκύθια και τα αλατίζουμε. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, να φύγει η υγρασία τους.
Βήμα 2
Τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένα για τουλάχιστον μια ώρα και για ακόμα 1-2 ημέρες.
Βήμα 3
Σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού, ραντίζοντας με λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή όπως μας αρέσει.