Loader

Αποδομημένο πέστο κολοκυθιού

2015-01-04
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

6/1/15

Αποδομημένο πέστο κολοκυθιού, είναι ένα πέστο που εμπεριέχει όλα όσα υλικά θα χρησιμοποιούσαμε στο πέστο μας, χωρίς να χρειαστεί να το πολτοποιήσουμε.

crostinipesto (3) crostinipesto (4)

Συστατικά

  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα, χοντροτριμμένη
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χοντροτρίβουμε τα κολοκύθια και τα αλατίζουμε. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, να φύγει η υγρασία τους.

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένα για τουλάχιστον μια ώρα και για ακόμα 1-2 ημέρες.

Βήμα 3

Σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού, ραντίζοντας με λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή όπως μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *