Αρνάκι κανελάτο με χυλοπίτες
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
900γρ.αρνί μπούτι ή χεράκι
Λάδι
Αλατοπίπερο
2ξυλάκια κανέλας
1ντομάτα τρίμμενη
1φλ.χυμός ντομάτας
250γρ.χυλόπιτες
1κ.σ.μουστάρδα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το αρνί στη γάστρα και το πασαλείφουμε με την μουστάρδα. Καρφώνουμε τα ξυλάκια της κανέλας στο κρέας και ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λαδάκι και συμπληρώνουμε νεράκι. Το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο με το καπάκι κλειστό στους 220C για 1 ώρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις απλώνουμε καλά στη γάστρα. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Ψήνουμε άλλα 30 λεπτά με το καπάκι ανοιχτό. Σερβίρουμε το φαγάκι ζεστό και πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα τριμμένη πάνω στις χυλοπίτες.