Αυγά που έμειναν με περίβλημα κιμά
2013-07-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4βραστά αυγά
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
350γρ.κιμάς χοιρινός
1καρότο τριμμένο
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
2κ.σ.soya sauce
1κ.σ.κονιάκ
1κ.σ.καστανή ζάχαρη
1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/3κ.γλ.κουρκουμάς
1/3κ.γλ.ginger σκόνη
Μια πρέζα κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Κορν φλάουρ
Φρυγανιά τρίμμα
2αυγά χτυπημένα
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Κέτσαπ
Φρέσκια σαλάτα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά. Τον μοιράζουμε στα 4 και ακουμπάμε κάθε κομμάτι πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι διαφανούς μεμβράνης. Το απλώνουμε καλά και ακουμπάμε στο κέντρο από 1 αυγό. Με τη βοήθεια της μεμβράνης κλείνουμε καλά το αυγό μέσα στο μίγμα κιμά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ολόκληρο το βράδυ. Για το τηγάνισμα περνάμε το κάθε αυγό που ετοιμάσαμε πρώτα από το κορν φλάουρ, έπειτα το χτυπημένο αυγό και τέλος τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι σε μέτρια φωτιά ώστε να ψηθούν και εσωτερικά. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τα σερβίρουμε ζεστά πάνω σε φρέσκια σαλάτα πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη κέτσαπ.