Αυγά σε σφολιάτα
2013-07-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φύλλο σφολιάτας
4αυγά από τα κόκκινα που έμειναν ή βράζουμε αν δεν έχουμε
4φέτες σαλάμι μπύρας
1φλ.γκούντα ή ρεγκάτο τριμμένο
Λίγο πιπέρι (προαιρετικά)
Νερό ανακατεμένο με λίγο λάδι για το άλειμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τη σφολιάτα στα τέσσερα. Ακουμπάμε από μια φέτα σαλάμι σε κάθε κομμάτι και πασπαλίζουμε με το τυρί. Στο κέντρο βάζουμε από 1 καθαρισμένο αυγό και το πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι αν θέλουμε. Τα κλείνουμε όμορφα πιέζοντας με τα δάχτυλα ώστε να πάρουν σχήμα μεγάλου αυγού και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το νερό που ανακατέψαμε με το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.