Loader

Αφράτο τυρόψωμο με 3 τυριά

2015-07-22
  • Μερίδες: 6-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

22/7/15

Αφράτο τυρόψωμο με 3 τυριά που θα γίνει το επόμενο αγαπημένο σας σνακ. Επιλέγουμε εκτός από το blue cheese και το ξινόγαλα που τα θεωρώ απαραίτητα, ότι άλλα τυριά ή μυρωδικά μας αρέσουν. Το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει άπαντες τους ενδιαφερόμενους.

buttermilkbrd (1) buttermilkbrd (4)

Συστατικά

  • 2 και ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλιά του γλυκού σόδα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ του φλιτζανιού chives ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • ¼ του φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ¼ του φλιτζανιού κασέρι τριμμένο
  • 150gr. Blue cheese θρυμματισμένο
  • 1 και ¼ του φλιτζανιού ξινόγαλα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 αυγό ολόκληρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , το baking, τη σόδα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα chives , το θυμάρι και τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ξινόγαλα , τα χτυπημένα αυγά και το λάδι και τα μεταφέρουμε στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή κουταλιού, αλλά όχι υπερβολικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.

Βήμα 4

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά το αυγό με ελάχιστο νερό και αν θέλουμε λίγο αλατοπίπερο ή θυμάρι και αλείφουμε με αυτό τη επιφάνεια του ψωμιού.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο ψωμί για να τσεκάρουμε το ψήσιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *